DESPRE MANUALE

Va prezentam cele 5 manuale declarate câştigătoare în cadrul licitaţiei 150520/4 august 2014:

Comunicare in limba româna, clasa I
Autori: Iliana Dumitrescu, Daniela Barbu
Comunicare în limba română, clasa a II-a
Autori: Iliana Dumitrescu, Nicoleta Ciobanu
Comunicare în limba română, clasa I
Autor: Simona Dobrescu
Matematica si explorarea mediului, clasa I
Autori: Iliana Dumitrescu, Nicoleta Ciobanu, Carmen Birta
Matematica si explorarea mediului, clasa a II-a
Autori: Iliana Dumitrescu, Nicoleta Ciobanu, Carmen Birta
Manualele si celelalte materiale care compun seria JUNIOR STAR© a Editurii CD PRESS au fost create astfel incât sa constituie un veritabil suport educational pentru formarea competentelor specifice prevazute de programele scolare si contin activitati de invatare atractive, adaptate particularitatilor de vârsta ale copiilor de 7-9 ani. Activitatile propuse in manuale au in vedere:

  • stimularea interesului elevilor pentru invatare;
  • abordarea integrata a invatarii;
  • valorificarea experientelor de invatare ale copiilor de vârsta scolara mica;
  • evidentierea utilitatii achizitiilor invatarii in viata reala a fiecarui copil;
  • crearea unor situatii de invatare cât mai apropiate de realitatea cotidiana a copiilor, cunoscuta de acestia.

La aceasta vârsta, invatarea are un predominant caracter ludic, jocul didactic fiind principalul suport metodologic utilizat in manualele noastre pentru formarea atât a competentelor specifice fiecarei discipline de studiu, cât si a celor transversale  – de comunicare, de relationare, digitale si antreprenoriale.

Manualele sunt intr-un permanent dialog cu cei carora le sunt destinate, in mod direct sau prin intermediul celor doua personaje cu rol de ghid: ROCO – in manualul de Comunicare in limba româna – si MEMO – in manualul de Matematica si explorarea mediului.
In paginile manualelor, copiii gasesc texte atractive, sustinute de imagini adecvate, numeroase jocuri, experimente, situatii-problema, curiozitati, toate exprimate intr-un limbaj accesibil, antrenant, prietenos, stimulativ pentru invatare.

Fiecare manual este structurat in doua parti, aferente celor doua semestre. Manualele sunt insotite de varianta digitala, care sporeste caracterul interactiv si atractivitatea invatarii. Activitatile propuse si materialele multimedia acopera intreaga paleta de continuturi din programele scolare si pun accent pe latura formativa a invatarii. In centrul atentiei este situat copilul, cu interesele si nevoile acestuia de dezvoltare cognitiva, afectiv-emotionala si comportamentala.

Prin maniera de abordare a continuturilor, scoala devine locul in care copiii sunt pregatiti pentru viata reala, un loc prietenos, interesant si util, unde sa isi doreasca sa revina cu placere.

Avem speranta ca manualele editurii CD PRESS vor raspunde pe deplin asteptarilor dumneavoastra. Totodata, va recomandam folosirea caietelor special realizate, care sprijina exersarea cunostintelor, a abilitatilor si a atitudinilor prevazute in programele scolare, contribuind la formarea si dezvoltarea competentelor specifice.